Product filters Product filters

Double Gauze & Renforce

                                                                                    RENFORCE  

UITLEG

Wat is Renforce precies? Renforce komt van het franse woord voor ‘versterken’. Katoen renforce betekent dus ‘verstrekt en verstevigd katoen’. Doordat het katoen op een andere manier wordt geweven (met een platbinding) wordt de stof steviger en sterker dan normale katoen. Een dekbedovertrek van katoen renforce is dus duurzamer.

VOORDELEN 

Voordelen van Renforce katoen. Renforce katoen is stevig en duurzaam katoen, dat niet kan scheeftrekken. Het voelt fijn en glad aan en kan heel goed vocht absorberen en is temperatuur regulerend. Renforce katoen is ook erg onderhoudsvriendelijk, het kan gewassen worden op 60 graden en in de droger!

ONDERHOUD TIP

Katoen Renforce is makkelijk in onderhoud. Het materiaal kan zelfs op 60 graden gewassen worden en drogen kan in de droogtrommel kan ook op lage temperaturen. Strijken kan tot een temperatuur van 110 graden. Door de hoge weefdichtheid van de stof, zal deze niet snel pillen en blijft duurzaam mooi uitzien.

                                   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

                                                                                        DOUBLE GOUAZE

Klaar voor een origineel project? Bekijk dan zeker eens onze "double gauze" stof! Double gauze is een dun geweven, katoenen stof. Bij dit soort stof worden er 2 lagen (gaasachtige) stof aan elkaar bevestigd door middel van kleine vrijwel onzichtbare steken. Zo ontstaat er een hydrofiel of mousseline stof.

EINDRESULTAAT

Met als eindresultaat een soepele, mooie, zachte luchtige stof  aangename stof. Typerend bij double gauze stoffen is de manier van weving. Vaak wordt de stof gebruikt voor babyartikelen van kleding tot plaids, maar ook voor bedlinnen of decoratie kan deze stof dienst doen.

ONDERHOUD

Onderhoud voor de gaas stoffen (single gauzedouble gauze) geldt dat ze wel op hogere temperaturen gewassen kunnen worden. (30-60 graden). Na de eerste wasbeurt wordt de stof iets dichter en steviger, maar ook zachter en kreukeliger. Strijken op hoge temperaturen kan prima.

Met een lichte grote kreuk. Strijken op lage temperatuur. Wassen op 30C, liever niet in de droger evt op lage temperatuur. Kleurvast en minimale krimp.